LEDs: nieuw licht op behandeling en voorkomen van rimpels

LEDs: nieuw licht op behandeling en voorkomen van rimpels

 
Een Duits onderzoek heeft een nieuw licht geworpen over de invloed van How Light-Emitting Diodes (LEDs) op de huid en dan meer bepaald op het voorkomen van rimpels.
 
De studie heeft geleid tot een beter begrip over de manier waarop How Light-Emitting Diodes (LEDs) de huid vernieuwen en daardoor het aantal rimpels helpt te reduceren.
 
Therapie met LEDs succesvol in strijd tegen rimpels
 
Uit de studie blijkt dat How Light-Emitting Diodes (LEDs) wel degelijk een alternatief kunnen vormen voor Botox of Mesotherapie. LEDs worden al meer dan 40 jaren gebruikt om de genezing van wonden te versnellen.
 
Tot dusver werd niet begrepen waarom dit gebeurde, maar dankzij de studie hebben we er nu een beter zicht op. Ze focuste zich op elastin – de proteïne die verantwoordelijk is voor de elasticiteit van de huid.
 
LEDs wijzigt waterlagen die onrechtstreeks verantwoordelijk zijn voor rimpels
 
Naarmate we ouder worden, verslijten de elastinvezels waardoor de weerstand van de huid verzwakt. Dat heeft te maken met de waterlagen die rond de elastinvezels liggen. Deze verandering leidt tot het ontstaan van rimpels.
 
Door How Light-Emitting Diodes (LEDs) wordt de moleculaire structuur van de waterlagen rond de elastin gewijzigd en komt deze opnieuw vrij. In de studie werd gebruik gemaakt van LEDs die, zorgvuldig gedoseerd, 600 tot 720 nanometers licht gaven.
 
Na negen weken van dagelijkse behandeling trad bij de deelnemers aan de studie een merkbare verbetering bij de rimpelvorming op. De onderzoekers maken zich sterk dat meer research nog betere resultaten kan opleveren.

 

Syndicatie