Vlaszaad helpt rimpels voorkomen

Vlaszaad helpt rimpels voorkomen

Deze zaadjes zijn namelijk rijp aan omega 3-vetzuren

Vlaszaad helpt rimpels voorkomen, zo blijkt uit een studie waarvan de uitslag is verschenen in het  The British Journal of Nutrition. Bovendien kan vlaszaad ook vlekken op de huid en scherpe lijntjes helpen wegwerken. Op de manier behoudt uw huid dankzij vlaszagen een jong uiterlijk. Bovendien hoeven de geconsumeerde hoeveelheden niet zo groot te zijn, zelfs relatief kleine hoeveelheden hebben al effecten.

Vlaszaden zijn veel gezonder dan algemeen wordt aangenomen. Deze zaadjes zijn namelijk rijp aan omega 3-vetzuren en die vetzuren zijn goed voor van alles en nog wat wat. Ze zorgen onder ander voor een beter gehydrateerde huid, voor minder irritatie van de huid en voor het verdwijnen van rode vlekken. Overigens zijn ook vette vissoorten als zalm een dankbare bron van omega 3-vetzuren.

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

 

Syndicatie