Rimpels zijn en blijven een noodzakelijk kwaad

Rimpels zijn en blijven een noodzakelijk kwaad

Wetenschappers zoeken al sinds de oudheid naar de ‘fontein van de jeugd’

Rimpels worden vaak beschouwd als een signaal van ervaring en wijsheid. Toch staan de meeste mensen niet te trappelen om rimpels te krijgen, wel integendeel. De cosmetica-industrie verdient elk jaar miljarden euro’s aan de pogingen van de mensheid om het verouderingsproces te bestrijden. Of het bestrijden van rimpels veel zin heeft, laten we voorlopig even in het midden.

Hoe worden rimpels veroorzaakt en hoe kunnen we ze voorkomen? Het zijn vooral vrouwen die deze vraag stellen, hoewel ook mannen de afgelopen jaren steeds meer aandacht aan hun uiterlijk besteden. Miljoenen liters producten worden jaarlijks over de huid uitgesmeerd om rimpels te voorkomen dan wel laten verdwijnen. Daarnaast mogen we de chirurgische ingrepen, speciale dieetvormen enzovoort niet vergeten. Alle middelen worden ingezet om de rimpels te bestrijden. De vraag is echter of al die inspanningen enig nut hebben.

Wetenschappers zoeken al sinds de oudheid naar de ‘fontein van de jeugd’, maar het is hoogst onduidelijk of die ooit zal worden gevonden. We laten ook de vraag open of er ooit een doeltreffende remedie voor de bestrijding van rimpels zal worden gevonden. In afwachting adviseren we om te blijven hopen dat de cosmetica een helpende hand kan reiken, je weet maar nooit. Vergeet echter niet dat ouder worden het lot is dat ieder van ons te wachten staat, willen of niet.

Syndicatie