Zoete aardappelen kunnen handje toesteken in de strijd tegen rimpels

Zoete aardappelen kunnen handje toesteken in de strijd tegen rimpels

De reden ligt voor de hand: zoete aardappelen zijn een bom van vitamine C

Zoete aardappelen kunnen handje toesteken in de strijd tegen rimpels. De reden ligt voor de hand: zoete aardappelen zijn een bom van vitamine C en van die vitamine C weten we dat het rimpels helpt bestrijden door het stimuleren van de productie van collegeen. Uiteraard moet u niet op wonderen rekenen, het eten van zoete aardappelen helpt weliswaar maar is op zich zeker niet voldoende om rimpels tegen te houden.

Uit een recente studie verschenen in het American Journal of Clinical Nutrition bleek dat vrijwilligers die 4 milligram vitamine C gedurende drie jaar per dag gebruikten, wat overeenstemt met ongeveer een half zoete aardappel, hun winkels met 11% zagen afnemen. Een resultaat dat er in ieder geval mag wezen. Ook papaya’s en wortelen kunnen overigens een bijdrage leveren in de strijd tegen rimpels.

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

 

Syndicatie