Fijnere rimpels zijn beter behandelbaar dan diepe rimpels

Fijnere rimpels zijn beter behandelbaar dan diepe rimpels

Blootstelling aan de zon kan de vorming van rimpels bevorderen

Onze lichaamshuid veroudert en dat is een proces dat eigenlijk onomkeerbaar is. De veroudering van de huid gebeurt aan een sneller tempo wanneer ze in de loop van de jaren veel werd blootgesteld aan de zon. De Angelsaksische medische wetenschap spreekt in dat geval van ‘photoaging’. Typische symptomen daarvan zijn een droge huid (die echt hard kan worden), vergroeiingen op de huid en natuurlijk rimpels.

Blootstelling aan de zon kan de vorming van rimpels inderdaad bevorderen, maar hierbij dienen we er rekening mee houden dat er twee soorten rimpels zijn. Fijnere rimpels zijn beter behandelbaar dan diepe rimpels. Voor de behandeling van de diepere rimpels zijn agressievere technieken aangewezen, zoals bijvoorbeeld plastische chirurgie. Een aantal factoren kunnen de vorming van rimpels bevorderen, zoals bijvoorbeeld roken. Ook belangrijk zijn het type huid, mensen met een lichte huid en blauwe ogen zijn kwetsbaarder voor rimpelvorming.

Daarnaast speelt ook de factor erfelijkheid een rol in het verhaal, evenals de haarstijl (het maakt een verschil hoeveel huid met haar is bedekt), manier van kleding (idem) enzovoort. Er zijn verschillende manieren waarop rimpels kunnen worden bestreden: een behandeling met vitamina A of andere anti-oxidanten/producten die de huid vochtig houden, plastische chirurgie (gaan van de gewone plastische chirurgie over peeling en lasers tot en met botox- en collageenbehandelingen). Geen van deze behandelingsmethodes garandeert echter succes.

Syndicatie