Verschillende factoren vergroten de kans op het krijgen van rimpels

Verschillende factoren vergroten de kans op het krijgen van rimpels

Mannen of vrouwen met een lichte huid en blauwe ogen zijn kwetsbaarder voor rimpelvorming

Verschillende factoren vergroten de kans op het krijgen van rimpels. Iedereen denkt daarbij spontaan aan het zonlicht, maar dat is niet de enige factor die bijdraagt tot het ontstaan van de zo gevreesde rimpels. Wel is het zo dat iemand die zich beroepshalve of tijdens vakantieperiodes meer blootstelt aan zonlicht tijdens zijn latere leven een grotere kans loopt om rimpels te krijgen.

Vaak wordt over het hoofd gezien dat roken een andere belangrijke factor die bijdraagt tot de vorming van rimpels. Kettingrokers, mannen of vrouwen, lopen een grotere kans op een slechte huid wanneer ze oud(er) worden dan niet-rokers. Vaak wordt het verband tussen de huid en roken te laat ingezien, wanneer het kwaad namelijk al is geschied. Overigens hoeft het geen betoog dat roken onder alle omstandigheden slecht is.

Ook het huidtype is belangrijk bij het verouderingsproces. Mannen of vrouwen met een lichte huid en blauwe ogen zijn kwetsbaarder voor rimpelvorming dan mensen met een donkere huid en donkere ogen. De huid is vanzelfsprekend een factor waar we geen greep op hebben, iemand is zo of is zo niet. Wie tot het kwetsbare type behoort, houdt echter beter al vanaf zijn prilste jeugd rekening met het gevaar dat hij of zij loopt.

Syndicatie