Huidverzorging: uw huid heeft vet nodig: denk aan de essential fatty acids (EFA) of vetzuren

Huidverzorging: uw huid heeft vet nodig: denk aan de essential fatty acids (EFA)

De noodzakelijke vetzuren voor de huid mogen als gevolg van een dieet niet afgeschaft worden

Een natuurlijk gezonde huid heeft vet nodig, in wetenschappelijke termen spreken we van de essential fatty acids (EFA). Deze noodzakelijke vetzuren voor de huid mogen als gevolg van een dieet niet afgeschaft worden. De huid heeft de juiste soorten vet nodig om gezond te blijven. Wie een dieet gaat volgen, moet daar rekening mee houden.

Het probleem met de noodzakelijke vetzuren voor de huid is dat die van buitenaf komen, ze worden niet door het lichaam zelf aangemaakt. Dat betekent dat ze via de voeding moeten komen. De meeste bekende noodzakelijke vetzuren voor de huid zijn uiteraard de Omega 3-vetzuren en de Omega 6-vetzuren, die beschouwd kunnen worden als de bouwstenen van de celmembranen. Zonder deze vetzuren is het opbouwen van een gezonde huid een utopie.

Bovendoen staan de noodzakelijke vetzuren voor de huid in voor het vochtig houden van de huid, zodat deze voldoende gehydrateerd is en er jonger zal uitzien. Het spreekt vanzelf dat het de wens is van iedereen - jong en oud, man en vrouw - om er zo jong mogelijk uit te zien. Wie die wens koestert, mag de noodzakelijke vetzuren voor de huid niet verwaarlozen. Zorg dus dat u steeds voldoende van die vetzuren naar binnen krijgt.

Is dat niet het geval, dan zal de huid snel uitdrogen. De gevolgen van een droge huid worden dan zichtbaar in de vorm van puistjes en meeëters. Daarom is het dus dubbel belangrijk dat u voldoende noodzakelijke vetzuren voor de huid naar binnen krijgt. Zij helpen het natuurlijke oliegehalte in de huid opbouwen, waardoor u inderdaad een prachtige en gezonde huid krijgt.

Die noodzakelijke vetzuren voor de huid zijn een onuitputtelijke krachtbron voor de huid. Hun belang is recent door de wetenschap nog eens extra in de verf gezet, want het zijn zij die uw huid voor allerlei kwalen en aandoeningen helpen behoeden. Is er iets mis met uw huid, dan zal dat in veel gevallen een gebrek aan noodzakelijke vetzuren voor de huid als oorzaak hebben.

Zo heeft onderzoek aangetoond dat de behandeling van gevallen van psoriasis gemakkelijker verloopt wanneer de huid voldoende vetzuren bevat. Omega 3-vetzuren zijn overigens niet alleen goed voor de huid, maar kunnen ook behulpzaam zijn bij het voorkomen van hart- en bloedziekten, beroertes, prostaatkanker enzovoort. Er wordt links en rechts zelfs al gesuggereerd dat ze Alzheimer zouden helpen voorkomen.

Waar vindt u de noodzakelijke vetzuren voor de huid? De Omega 3- en Omega 6-vetzuren worden onder andere in een aantal vissoorten aangetroffen, de zogenaamde vette vissoorten. We denken daarbij onder andere aan zalm, makreel, sardienen enzovoort. Voort is Omega 3 ook nog aanwezig in soja, zonnebloemolie, noten enzovoort. Bronnen van Omega 6 zijn onder andere kip en granen aanwezig. Een goed uitgebalanceerd dieet met veel aandacht voor noodzakelijke vetzuren voor de huid staat garant voor een gezonde huid.

Syndicatie