Hou stoelgang goed in de gaten bij gebruik van pijnstillers

Hou stoelgang goed in de gaten bij gebruik van pijnstillers

Problemen met gewrichtspijnen en alle mogelijke vormen van arthritis kunnen makkelijk chronische constipatie veroorzaken

Naarmate we ouder worden, duiken er allerlei kwaaltjes op. Eén van de meest gevreesde aandoeningen zijn alle mogelijke vormen van arthritis, want deze gaan steevast gepaard met stevige pijnen. Er bestaan tientallen vormen van arthritis, met degeneratieve arthritis en de aan reuma gelinkte vorm als meest voorkomende. Steeds vaker duiken deze kwalen al bij relatief jonge mensen op.

Bovendien zijn er een aantal gewrichtspijnen die niets met arthritis te maken hebben. Maar één ding hebben al deze aandoeningen van onze gewrichten met elkaar gemeen: ze zijn stuk voor stuk pijnlijk. Een definitieve oplossing voor het probleem heeft de medische wereld, ondanks jarenlang zoekwerk, nog niet gevonden.

Verschillende vormen van behandeling zijn mogelijk en soms kunnen die toch voor een aanzienlijke verbetering vormen. Bezoek aan een kinesitherapeut kan bijvoorbeeld al wat soelaas brengen, deze specialist zal u leren hoe u zich op de best mogelijke manier beweegt. In het ergste geval kunnen getroffen gewrichten zoals bijvoorbeeld heup of knie vervangen worden.

Vaak zal in eerste instantie echter steevast naar een papiertje worden gegrepen: de dokter schrijft u pijnstillers voor om de lasten verbonden aan de aandoening te verzachten. Hou echter uw stoelgang goed in de gaten bij het gebruik van pijnstillers, want deze kunnen ernstige problemen veroorzaken. Daarom is het zaak om al vanaf het voorschrijven van pijnstillers de mogelijke gevolgen er van met de dokter te bespreken.

 

Problemen met gewrichtspijnen en alle mogelijke vormen van arthritis kunnen makkelijk chronische constipatie veroorzaken. Veel dokters nemen daarom het zekere voor het onzekere en schrijven al laxatiemiddelen voor op hetzelfde moment als de pijnstillers. Dat is geen overbodige luxe, want problemen met de stoelgang en het gebruik van pijnstillers lopen helaas nog steeds hand in hand.

Syndicatie