Kunstmatig gekleurde voedingsproducten kunnen concentratievermogen kinderen doen afnemen

Kunstmatig gekleurde voedingsproducten kunnen concentratievermogen kinderen doen afnemen

Amerikanen zijn een stuk voorzichtiger geworden met kunstmatig gekleurde voedingsproducten

Het Center for Science in the Public Interest adviseerde de Food and Drug Administration al jaren geleden om voorzichtig te zijn met een aantal kunstmatig gekleurde voedingsproducten, want die zouden bepaalde problemen bij kinderen kunnen veroorzaken. Het betreft meer bepaald concentratiestoornissen, gepaard met een vorm van hyperactiviteit.

Kunstmatig gekleurde voedingsproducten kunnen dus het concentratievermogen kinderen doen afnemen, met als gevolg dat ze op school minder goed gaan presteren. Het zou meer bepaald gaan om blauwe, groene, oranje, rode en gele kleurstoffen die aan voedsel worden toegevoegd om kleuren feller te doen te doen uitkomen en het voedsel zodoende aantrekkelijker te maken.

De Amerikanen zijn al een stuk voorzichtiger geworden met kunstmatig gekleurde voedingsproducten en het ziet er naar uit dat deze trend in Europa gaat gevolgd worden. Toch is het zaak om het hoofd koel te houden en niet voorbarig alarm te slaan. Paniek is in dit geval een slechte raadgever, laat dat duidelijk zijn. Het is nog wat vroeg om al een verband te leggen tussen kleurstoffen en aandoeningen zoals bijvoorbeeld             ADHD.

Syndicatie