Zijn er risico’s verbonden aan ADHD medicijnen?

Zijn er risico’s verbonden aan ADHD medicijnen?

Studie suggereert mogelijkelink tussen gebruik van ADHD medicijnen en de plotse dood van kinderen aan een hartkwaal
 
Uit een studie gepubliceerd in The American Journal of Psychiatry wordt een verband gesuggereerd link tussen het gebruik van ADHD medicijnen en de plotse dood van kinderen aan hartproblemen.
 
Het betreft medicijnen als Rilatine, die voorgeschreven worden voor ADHD. Wetenschappers waarschuwen echter meteen voor het beperkte impact van de studie. Ook de medische waakhond FDA verwijst in de Verenigde Staten naar de beperktheid van het onderzoek.
 
Het is dus veel te voorbarig om al te stellen dat er een oorzakelijk verband zou bestaan tussen het gebruik van rilatine voor ADHD en een plotse dood aan een hartkwaal bij kinderen.
 
De studie komt trouwens tot de conclusie dat het risico op een dodelijke afloop kleiner wordt. Overigens moet nog gestipuleerd worden dat niet werd aangetoond dat er een verband zou zijn tussen het gebruik van rilatine voor bestrijding van ADHD en de onverwachte dood aan hartproblemen bij kinderen.
 
Bij het voorschrijven van rilatine voor ADHD lijders lijkt het nietttemin aangewezen om eerst een streng medisch onderzoek te laten ondergaan. Bovendien lijkt het niet onverstandig om de situatie op de voet op te volgen.