Lopen kinderen met ADHD meer kans om later alcoholist te worden?

Lopen kinderen met ADHD meer kans om later alcoholist te worden?

Medische wetenschap vermoedt dat er een verband kan zijn tussen ADHD en overmatige dronkenschap op latere leeftijd

Eén van de grote raadsels die de medische wetenschap nog altijd niet heeft opgelost, is waarom iemand alcolieker of alchoholist wordt. Het is namelijk een feit dat sommige mensen makkelijker verslaafd raken aan drank dan anderen. Er zijn al heel wat studies daaromtrent gedaan, maar sluitende antwoorden werden tot dusver nog niet gegeven.

Wel zijn er een aantal denkpistes die behandeld kunnen worden. Lopen kinderen met ADHD meer kans om later alcoholist te worden?, is bijvoorbeeld een vraag die vaak wordt gesteld. Het probleem is dat ADHD en andere verwante aandoeningen, we kunnen daarbij ook aan autisme en de andere aandoeningen uit het autistisch spectrum denken, vroeger niet werden herkend. Iemand kan de symptomen meenemen in zijn volwassen leven meenemen zonder dat er een haan naar kraait.

De medische wetenschap vermoedt al een tijdje dat er een verband kan zijn tussen ADHD en overmatige dronkenschap op latere leeftijd. De man of vrouw in kwestie blijft namelijk worstelen met de ADHD-symptomen en zal die bijvoorbeeld proberen te bestrijden door te drinken. In sommige gevallen zou dit dus inderdaad tot alcoholisme kunnen leiden.

Syndicatie