Voorzichtige aanraking kan vrouw overtuigen om ‘ja’ te zeggen wat betreft het hebben van sex

Voorzichtige aanraking kan vrouw overtuigen om ‘ja’ te zeggen wat betreft het hebben van sex

Het zachtjes aanraken van de arm kan een vrouw ook ‘ja’ doen zeggen bij een uitnodiging om te dansen

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van maken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt.

Een voorzichtige aanraking kan de vrouw overtuigen om ‘ja’ te zeggen en dat op alle vlakken. Franse onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat vrouwen gewilliger werden wanneer een man bij wijze van spreken bijna toevallig hun voorarm aanraakten. Die voorarm wordt algemeen aanvaard als een sensitieve plek, terwijl het aanraken er van toch niet meteen als een provocatie wordt ervaren.

Of met andere woorden: het is sociaal aanvaard dat die voorarm wordt aangeraakt. Het zachtjes aanraken van de voorarm kan een vrouw ook ‘ja’ doen zeggen bij een uitnodiging om te dansen. De onderzoekers spreken van de ideale plek om contact te leggen, contact dat later al dan niet tot meer kan leiden. Een goede vrouwenversierder zal ongetwijfeld al ervaren hebben dat het eerste contact ongemeen belangrijk is.