Meeste baby's slapen vast na drie maanden

Meeste baby's slapen vast na drie maanden

Slaapuren baby's vallen echter niet noodzakelijk samen met die van de ouders

Voor ouders kan het een bijna-nachtmerrie worden: een baby die hun gedurende de nacht wakker houdt met zijn of haar gehuil. In de meeste gevallen begint dan een lange lijdensweg langs dokters, in de hoop toch een oplossing te vinden voor het probleem. Maar is er wel een probleem? Volgens een recente studie zou er een logische verklaring kunnen zijn voor het fenomeen dat sommige baby's 's nachts de slaap maar niet kunnen vatten.

Researcher Jacqueline Henderson, PhD, professor psychologie aan de University of Canterbury in Christchurch, Nieuw-Zeeland, kwam tot de conclusie dat de meeste baby's wel degelijk vast slapen na een periode van drie maanden. Bij heel wat baby's wordt het juiste slaapritme zelfs al na twee maanden gevonden. Maar dat betekent echter nog niet dat het probleem is opgelost!

De slaapuren van de baby's vallen echter niet noodzakelijk samen met die van de ouders. Dat betekent dat de baby bijvoorbeeld overdag zijn slaapritme heeft gevonden en vervolgens 's nachts een huilpartij ten beste geeft. Tot wanhoop van de beide ouders uiteraard. Het goede nieuws is echter dat dit van voorbijgaande aard kan zijn, geleidelijk aan zal het slaapritme van de baby zich aanpassen aan dit van de ouders. Henderson kwam tot de conclusie dat op de leeftijd van 5 maanden meer dan de helft van de onderzochte kinderen er dezelfde slaapuren als de ouders op nahielden.

Syndicatie