Zwangerschap: vitamine D kan beenderstelsel ongeboren kind versterken

Zwangerschap: vitamine D kan beenderstelsel ongeboren kind versterken

Kansen op osteoporose op latere leeftijd worden kleiner dankzij vitamine D

De inname tijdens de zwangerschap van vitamine D kan het beenderstelsel van het ongeboren kind versterken. De kansen op osteoporose op latere leeftijd worden zo kleiner, 

dat blijkt uit een studie uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk. De conclusie luidde dat zwangere vrouwen die tijdens de zwangerschap extra vitamine D hun kind voor osteoporose kunnen behoeden.

In een ziekenhuis in Southampton werd onderzoek verricht bij 198 kinderen geboren in 1991 en 19921 en bij hun moeders. Voorwerp van onderzoek waren onder andere de lichaamsbouw van de moeder en de inname van vitamine D tijdens de zwangerschap. De lichaamsafmetingen van het kind werden 9 jaar later onderzocht, evenals de beendermassa.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in The Lancet. Het blad citeerde de onderzoekers, die bevestigden dat vitamine D wel degelijk een positieve invloed heeft op het beenderstel van ongeboren kinderen. Het kan daarom geen kwaad om de inname van vitamine D tijdens de zwangerschap te verhogen.

Syndicatie