Penis spray voorkomt vroegtijdige zaadlozingen

Penis spray voorkomt vroegtijdige zaadlozingen

Orgasme kan met penis spray zes keer langer dan gewoonlijk worden uitgesteld

Heel wat mannen lijden aan het probleem van vroegtijdige zaadlozingen, wat een donkere schaduw over hun sexleven werpt. Uit een nieuw medisch onderzoek blijkt dat het orgasme met een penis spray zes keer langer dan gewoonlijk kan worden uitgesteld.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Plethora Solutions in Londen, waarbij aan de helft van een groep mannen de spray werd toegediend terwijl de andere helft een placebo kreeg. De groep die aan de studie werd onderworpen telde 300 mannen, die allen aan vroegtijdige zaadlozingen leden. De gemiddelde tijd dat ze klaar kwamen tijdens een partijtje sex bedroeg 36 seconden. Die tijdsduur werd door hun partners bij middel van een chronometer vastgesteld.

De mannen die de penis spray PSD502 (of TEMPE in een vorige studie) toegediend kregen, spoten 7,5 milligram lidocaine en 2,5 milligram prilocaine in de eikel of in de voorhuid (voor niet besneden mannen). Na drie maanden was de tijd voorafgaande aan de ejaculatie bij diegenen die de placebo toegediend kregen, verlengd tot 66 seconden. Wie echter het spray inspoot, verlegde het orgasme echter tot 228 seconden of bijna vier minuten. Zij ondervonden dus in veel mindere mate hinder van vroegtijdige zaadlozingen.  

90% van de mannen in de behandelde groep slaagden er in om hun ejaculatie met meer dan 1 minuut uit te stellen, tegenover 54% van de mannen in de placebo groep. 74% van de mannen uit de groep slaagden dankzij de spray er in om hun orgasme met meer dan twee minuten uit te stellen, waar dat maar 22% was uit de placebo groep.

Van de behandelde mannen zei 62% dat hun orgasme goed of zelfs heel goed was. Maar in 20% van de gevallen was dat ook voor de behandeling het geval. In de placebo groep nam de tevredenheid over het orgasme af.

Een belangrijk puont was dat er geen sprake was van ernstige neveneffecten, amper 2,60% van de behandelde mannen had daar klachten over. In de placebo groep kloeg 1% van de mannen over neveneffecten. 

Uroloog Ira D. Sharlip, woordvoerder van de American Urological Association, sprak van een doorbraak in het onderzoek naar de problemen van mannen met vroegtijdige zaadlozingen. Sharlip is van mening dat voor vroegtijdige zaadlozingen behoefte is aan meer patiëntvriendelijke behandelingen. In een persconferentie gaf Sharlip toe dat het nieuwe medicijn één van de meest veelbelovende is in de behandeling van het probleem van vroegtijdige zaadlozingen. De onderzoekers die de studie uitvoerden zullen zich verder in deze problematiek verdiepen. Mogelijk kan de werking van de spray na verdere research nog verbeterd worden.

Het probleem van vroegtijdige zaadlozingen is mogelijk gelinkt aan het testosteron-gehalte. De situatie kan soms zo uit de hand lopen dat een man een spontane zaadlozing kan krijgen bij het zien van een aantrekkelijke vrouw op straat. De vroegtijdige zaadlozingen kunnen een belangrijke handicap vormen wanneer de partner van de man op een natuurlijke manier zwanger wil worden.

Syndicatie