Te veel kilo’s kunnen erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veroorzaken

Te veel kilo’s kunnen erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veroorzaken

Het juiste gewicht is goed voor het sexleven

Het juiste gewicht is goed voor het sexleven, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Te veel kilo’s kunnen erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) veroorzaken. Irwin Goldstein, directeur van Alvarado Hospital in San Diego, kwam op basis van wetenschappelijk onderzoek tot de conclusie dat een evenwichtig dieet noodzakelijk is om een gezond sexueel leven te helpen garanderen. Een gezonde voeding gaat zodoende gepaard met een gezond sexleven.

Overgewicht of obesitas kan veel schadelijke gevolgen hebben en erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) horen daar bij. Op de eerste plaats zal een man die veel te dik is, vaak weinig zin hebben om inspanningen te leveren. Zijn sexuele driften kunnen dus op een lager pitje staan dan bij een man die wel op het juiste gewicht zit. Het is geen algemene regel, maar gemakzucht is vaak één van de gevolgen van overgewicht.

Maar erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) kunnen ook echte fysische oorzaken hebben. Overgewicht veroorzaakt echte gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld type 2 diabetes of suikerziekte. Type 2 diabetes kan de zenuwen doorheen heel het lichaam beschadigen, met alle gevolgen van dien. Ook de zenuwen die de penis in erectie helpen brengen, kunnen daardoor aangetast worden.