Regelmatig onderzoek doet kansen op dodelijke afloop darmkanker gevoelig afnemen

Regelmatig onderzoek doet kansen op dodelijke afloop darmkanker gevoelig afnemen

Aantal gevallen van darmkanker daalt in de Verenigde Staten al ongeveer 30 jaar

Kanker evolueert steeds meer van een dodelijke ziekte naar een chronische aandoening. Dat geldt voor alle vormen van kanker, hoewel darmkanker één van de gevaarlijkste vormen van de gevreesde aandoening blijft. Jaarlijks sterven nog altijd tienduizenden mensen van darmkanker, ondanks de grote vooruitgang die in de strijd tegen deze ziekte werd (en wordt) geboekt.

Regelmatig onderzoek doet de kansen op een dodelijke afloop van darmkanker gevoelig afnemen, zo blijkt uit een rapport door de American Cancer Society. Daarbij speelt ook een aanpassing van de levensstijl natuurlijk eveneens een grote rol. 30 minuten lichaamsbeweging per dag kunnen al een groot verschil maken. Ook stoppen met roken en een slechts beperkte consumptie van rood vlees en alcohol kunnen het verschil maken.

Het aantal gevallen van darmkanker daalt in de Verenigde Staten al ongeveer 30 jaar, meer bepaald vanaf het midden van de jaren 80. Een recente studie wijst uit dat ongeveer een kwart van de darmkankers kan worden voorkomen door het aanpassen van de levensstijl. Dat aantal kan nog verder worden teruggedrongen wanneer meer mensen hun levensstijl wijzigen. De American Cancer Society dringt niettemin toch aan op regelmatig onderzoek.

Syndicatie