Een stevige gemengde groentesoep kan allergieën helpen voorkomen

Een stevige gemengde groentesoep kan allergieën helpen voorkomen

U kan enkele prima recepten vinden in In The Green Pharmacy Guide to Healing Foods: Proven Natural Remedies to Treat and Prevent More Than 80 Common Health Concerns

De medische wetenschap heeft inmiddels achterhaald dat een aantal groenten op een doeltreffende manier kunnen ingezet worden in de strijd tegen allergieën. Maar we leven in een drukke tijd en dus hebben veel mensen onvoldoende vrije tijd om zich regelmatig in de keuken bezig te houden met de bereiding van verse groenten. Inderdaad hoeven we ons geen illusies te maken: vooral verse groenten zijn gezond.

Een stevige gemengde groentesoep, een combinatie van verschillende groenten dus, kan allergieën helpen voorkomen.U kan enkele prima recepten vinden in In The Green Pharmacy Guide to Healing Foods: Proven Natural Remedies to Treat and Prevent More Than 80 Common Health Concerns, een boek dat door kruidenspecialist James Duken werd geschreven. Zijn voorkeur gaat overigens uit naar een prima uiensoepje.

Steeds meer mensen hebben last van allergieën. Die duiken meestal in de lente op, onder andere als gevolg van het opduiken van de pollen bij de eerste warme dagen. Mensen die last hebben van allergieën zien de eerste warme dagen altijd met een zekere spanning tegemoet. Hoe groot zullen de problemen dit jaar zijn? Vaak hebben we de indruk dat allergieën jaar na jaar erger worden.

Dat zou te maken kunnen hebben met de opwarming van de aarde. Hogere temperaturen hebben er toe geleid dat pollen vroeger en vroeger opduiken, zodat het allergieseizoen toeneemt. Anderzijds heeft de aanwezigheid van meer koolstofdioxide in de atmosfeer geleid tot krachtigere pollen. Of met andere woorden: we durven te voorspellen dat in de toekomst steeds meer mensen last van allergieën zullen hebben.