Honing kan een geluksbrenger zijn, maar dan één van de gezondere soort

Honing kan een geluksbrenger zijn, maar dan één van de gezondere soort

Het eten van zoetstoffen kan de vrije radicalen in ons lichaam helpen afbreken

Sommige mensen zijn verzot op zoetigheid, maar het is algemeen weten dat suiker niet goed is voor ons lichaam. Daarom is het verstandig om uit te kijken naar alternatieven voor suiker, waarbij op de eerste plaats honing in beeld komt. Honing kan een geluksbrenger zijn, maar dan één van de gezondere soort. Recent wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten heeft dat nogmaals bevestigd.

Het eten van zoetstoffen kan de vrije radicalen in ons lichaam helpen afbreken. Deze vrije radicalen worden in verband gebracht met heel wat zware aandoeningen, inclusief kanker. Honing kan ook ontstekingen helpen voorkomen, wat eveneens helpt om de hersenen gezond te houden. Sommige depressies worden veroorzaakt door ontstekingen. In die zin kan honing depressies helpen voorkomen.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.