20% van vrouwen met borstimplantaten en 50% van vrouwen met kunstborst heeft extra ingreep nodig

20% van vrouwen met borstimplantaten en 50% van vrouwen met kunstborst heeft extra ingreep nodig

Verschillende factoren kunnen een verwijdering van implantaat mogelijk maken

Het aanbrengen van een borstimplantaat is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld geworden. De risico’s verbonden aan de ingreep zijn gering, de meeste vrouwen kunnen jarenlang rondlopen met een ingeplant ‘device’. Toch moeten er rekening worden gehouden met de nuchtere cijfers, die toch oproepen tot enige vorm van voorzichtigheid.

 

20% van de vrouwen met een borstimplantaat voor esthetische redenen en 50% van vrouwen met een kunstborst heeft extra ingreep nodig. Jeffrey Shuren, directeur van de FDA’s Center for Devices and Radiological Health, stelt vast dat die ingreep dient te gebeuren vanwege onverwachte complicaties. Meestal zal dat binnen de 10 jaar na het uitvoeren van de operatie gebeuren.

 

Verschillende factoren kunnen een verwijdering van implantaat mogelijk maken. De meest voorkomende reden is het opduiken van een verharding rond de capsule. Ook de noodzaak van bijkomende operaties is vaak verantwoordelijk voor een verwijdering. Daarnaast mag ook worden gedacht aan pijn, littekens, rimpels enzovoort. Laat u hierdoor echter niet afschrikken, in de meeste gevallen zal het inbrengen van een implantaat zonder problemen gebeuren.

Syndicatie