Gespannen gevoel en strakke huid zijn logische gevolgen van face lift

Gespannen gevoel en strakke huid zijn logische gevolgen van face lift

Mannen zullen na face lift zich achter de oren moeten scheren

Een face lift is een ingreep die het leven van de meeste mensen op een ingrijpende manier gaat veranderen. Het stellen dat er een nieuw leven wordt begonnen, is misschien een beetje overdreven. Het algemeen gevoelen na een face lift zal toch in de buurt van zo'n nieuw leven worden. Een andere dingen gaan namelijk op een ingrijpende manier veranderen.

Een gespannen gevoel en een strak zittende huid zijn de logische gevolgen van face lift. Het eigen gezicht kan gedurende een tijdje vreemd aanvoelen, gevoel dat uiteindelijk wel zal wennen. Eigenaardige gewaarwordingen in het aangezicht zijn eerder regel dan uitzondering. Voor mannen is er de bijkomende plicht dat ze zich in de toekomst ook achter de oren moeten scheren. Er wordt namelijk meestal huid met haargroei verplaatst achter die oren.

Er zal bovendien met een aantal zaken rekening gehouden moeten worden die op een ingrijpende manier het leven beïnvloeden. Een man of een vrouw die pas een face lift heeft meegemaakt zal van haar (of zijn) dokter het advies krijgen om een aantal zaken wel en een aantal zaken een tijdlang niet meer te doen. Zo zal het
advies luiden om, indien even mogelijk, een tijdje lang geen alchohol te drinken. Het drinken van alcohol heeft in de meeste gevallen een negatieve invloed op de huid en valt als dusdanig dus te mijden.

Daarnaast luidt het advies op douches, sauna's, warme baden enzovoort beter een tijdje lang te vermijden. De aanraking met warm water zal rechtstreeks de huid beïnvloeden, met een verslapping tot gevolg. De positieve effecten van de face lift kunnen zodoende ongedaan worden gemaakt. Het zal even wennen zijn om zich te wassen met koud water.

Een veelgehoord advies is om het contact met de zon in de mate van het mogelijke te vermijden. Zonnebaden is dus eveneens een tijdje uit de boze voor een face lift heeft ondergaan. De boodschap zal inmiddels luid en duidelijk klinken: wie een face lift wenst te ondergaan, zal daar iets voor over moeten hebben. Het kan vaak weken of maanden duren alvorens de effecten van de ingreep verdwenen zijn.

Syndicatie