Plastische chirurgie: wat is allemaal mogelijk bij mannen?

Plastische chirurgie: wat is allemaal mogelijk bij mannen?

Liposuctie, ooglidverbetering, rhinoplastie (neuscorrectie), borstverkleining en haartransplantatie

Top vijf plastische chirurgie bij mannen is eigenlijk vrij voorspelbaar

Plastische chirurgie wordt steeds algemener bij mannen, maar uiteraard zijn de gevraagde ingrepen anders dan bij vrouwen. De top vijf voor plastische chirurgie bij mannen is eigenlijk vrij voorspelbaar: liposuctie, ooglidverbetering, rhinoplastie (neuscorrectie), borstverkleining en haartransplantatie zijn de belangrijkste aanpassingen die mannen vragen.

Steve Fallek, de bekende Amerikaanse plastische chirurg, verwacht dat deze vijf items in de komende jaren populair gaan blijven. Mannen kiezen hoofdzakelijk voor een jeugdigere uiterlijk en een meer regelmatige neus. Daarnaast wordt het hebben van borsten als een algemene bron van schaamte ervaren. Steeds meer mannen geven er daarom de voorkeur aan om hun borsten te laten reduceren.

Uiteraard is ook een slankere lijn een belangrijk aandachtspunt voor mannen, getuige de grote vraag naar liposucties. Tenslotte is haaruitval een probleem waar veel mannen mee worden geconfronteerd. Dat wordt op verschillende manieren bestreden en haartransplanties is er daar één van.

Elliot W. Jacobs, een bekende New Yorkse plastische chirurg, stelt vast dat in zijn praktijk 40% van de mannen voor een conservatieve ingreep kiezen. Ze willen met andere woorden behouden of terugkrijgen wat ze voordien hadden. Hij meent te mogen concluderen dat de ‘baby boomers' veel belangstelling hechten aan hun uiterlijk, ze willen er jonger en geraffineerder uitzien ook al hebben ze de leeftijd van hun pensionering bereikt.

Jacobs merkt op dat de ouders van de baby boomers eigenlijk weinig keuzemogelijkheden hadden, op dat moment was plastische chirurgie nog niet zo sterk ontwikkeld als dat nu het geval is. De huidige generatie die aan het ouder worden is, heeft die keuze wel. Daarbij beslissen steeds meer mannen om iets aan hun uiterlijk te laten doen.

Syndicatie