Opgelet voor shock-effect bij liposuctie ingevolge van overvloedig vochtverlies

Opgelet voor shock-effect bij liposuctie ingevolge van overvloedig vochtverlies

Herstel van liposuctie kan enkele maanden vergen

Een liposuctie duurt in principe niet lang. De behandelende plastische chirurg maakt een paar kleine incisies in de huid in de buurt van vetophopingen. In die incisies wordt een lang hol buisje geduwd (dat meestal cannula) wordt genoemd en dat het overtollige vet wegzuigt. Bij gebruik van de tumescent technologie worden de geviseerde vetcellen met een zoutoplossing ingespoten.

Die oplossing bevat ook een product dat een lokale verdoving garandeert. Op die manier worden kneuzingen en zwellingen achteraf in de mate van het mogelijke vermeden. Bij ultrasound-assisted lipoplastie wordt een ultrasound sode onder de huid aangebracht om het daar aanwezige vet vloeibaar te maken alvorens het wordt weggezogen.

In de meeste gevallen kan iemand die een liposuctie heeft laten doen na enkele weken al opnieuw aan de slag. Voor meer stresserende activiteiten wordt echter een rustperiode van 2 tot 4 weken aanbevolen. Het kan echter zes maanden of meer duren alvorens de patiënt volledig genezen is van de kneuzingen en verwondingen die onvermijdelijk het gevolg zijn van een liposuctie.

Wat kunnen de mogelijke gevolgen zijn van een dergelijke ingreep? Op de eerste plaats dient er worden opgelet voor een shock-effect bij een liposuctie, meer bepaald ingevolge van overvloedig vochtverlies. Bij UAL liposuctie bestaat er bovendien steeds gevaar op beschadigingen door hitte veroorzaakt door het toestel dat onder de huid wordt aangebracht. Daarnaast zijn er nog een aantal gevolgen die inherent zijn aan liposuctie.

Het is bijvoorbeeld vrij logisch dat de huid zal gaan ‘hangen' op de plaats waar vet werd verwijderd. We krijgen zodoende een soort ‘huidzakken', die niet altijd meteen gaan verdwijnen. Daarnaast loopt wie een liposuctie ondergaat nog het risico op huidverwondingen, infecties, wijzigingen in de pigmentatie enzovoort. Of met andere woorden een liposuctie is niet echt zonder gevaren. De ingreep zal echter in de meeste gevallen wel geslaagd genoemd worden, waarbij in de periode nadien wel rekening zal gehouden moeten worden met een dieet en met voldoende lichaamsbeweging.

Syndicatie