Nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dat borstimplantaten veilig zijn

Nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dat borstimplantaten veilig zijn

Food and Drug Administration vindt geen verband tussen borstimplantaten en borstkanker of andere neveneffecten

Over het al dan niet veilig zijn van borstimplantaten is al veel te doen geweest. Regelmatig verschijnen er berichten over de mogelijke negatieve invloed van deze implantaten. De discussie is niet nieuw, ze woedt eigenlijk al sinds vrouwen om esthetische redenen aan hun borsten laten werken. Een overtuigend bewijs over de link tussen borstimplantaten en allerlei aandoeningen is tot dusver nog niet geleverd.

Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt eens te meer dat borstimplantaten veilig zijn. Er is bovendien voldoende studiemateriaal voorhanden, want tegenwoordig laten jaarlijks enkele honderdduizenden aan hun borsten werken. Die categorie vrouwen krijgt echter wel de raad om zich gewoon verder jaarlijks te laten onderzoeken zoals dat in het verleden het geval was.

De Amerikaanse Food and Drug Administration vond inderdaad geen verband tussen borstimplantaten en borstkanker of andere neveneffecten, waardoor vrouwen zich op dat vlak weer een stukje veiliger mogen voelen. Er is weliswaar een zeer kleine kans op een zeldzame vorm van kanker, maar die kans mag volgens de FDA verwaarloosd worden.

Syndicatie