Plastische chirurgie: borstvergroting of -verkleining kan erg pijnlijke gevolgen hebben

Plastische chirurgie: borstvergroting of -verkleining kan erg pijnlijke gevolgen hebben

Pijngevoel kan geruime tijd blijven duren

Veel vrouwen dromen van een borstvergroting. We leven in een wereld waarin perfectie de norm is en dat betekent dat mensen vaak niet meer tevreden zijn met hun lichaam. Vrouwen denken vaak dat hun borsten te groot zijn en plannen een ingreep te laten doen door een plastische chirurg. Minder frequent (maar minstens even frustrerend) is het geval van vrouwen die denken dat hun borsten te groot zijn en die een borstverkleining willen laten doen.

De plastische chirurgie is inmiddels wel vertrouwd met dit soort ingrepen, voor veel plastische chirurgen zijn ze een routine-ingreep geworden. Nogal wat klinieken werken met lange wachtlijsten van vrouwen die iets aan hun borsten willen laten veranderen. Wie zijn borsten wil laten vergroten of verkleinen naar gelang van één of andere belangrijke gebeurtenis, houdt daar beter rekening mee. De tijd is voorbij dat een vrouw zomaar bij een plastische chirurg kon binnenstappen en vervolgens weer buitenstappen met grotere of kleinere borsten.

Er is dus in de meeste gevallen een wachtlijst, maar wanneer het uw beurt is kan het allemaal erg snel gaan. De ingreep duurt in prinicipe niet zo lang, afhankelijk van de expertise van de plastische chirurg. In de meeste gevallen beschikt deze over genoeg ervaring om de operatie goed en effectief te laten verlopen. Dat betekent ook dat de vrouwen niet volledig verdoofd kunnen worden en na de operatie gewoon naar huis kunnen gaan.

De herstelperiode kan dus gewoon in het eigen bed gebeuren, wat eveneens een slok op een borrel scheelt. Hou er rekening mee dat een borstvergroting of -verkleining erg pijnlijke gevolgen kan hebben. Het pijngevoel kan nog dagenlang na de ingreep voelbaar zijn. Sommige vrouwen spreken van een pijn die erger is dan wat hun tijdens de bevalling is overkomen, dit maar om aan te geven dat het wel degelijk niet als een pretje aanvoelt.

Vrouwen die pas een borstvergroting (of -verkleining) hebben ondergaan, zullen in de meeste gevallen pijnstillers moeten slikken. Hier ligt een nieuw gevaar verborgen, want aan het gebruik van pijnstillers zijn gevaren verbonden. Heel wat vrouwen raken naar aanleiding van plastische chirurgie verslaafd aan pijnstillers. Zaak is daarom om de medicatie op de juiste manier door een arts te laten begeleiden.

Syndicatie