Plastische chirurgie: liposuctie kan voor ongewone problemen zorgen

Plastische chirurgie: liposuctie kan ook voor ongewone problemen zorgen

Liposuctie voor mannen met te grote borsten

Vrouwen klagen soms dat hun borsten te dik zijn, maar ook mannen hebben soms af te rekenen met een te grote borstontwikkeling. Iedereen kent in zijn omgeving wel een man die borsten heeft waar menige vrouw jaloers op is. Een pretje is dat natuurlijk niet, het zal je maar overkomen. Via liposuctie kan aan dit probleem een mouw worden gepast.

Liposuctie bij mannen

Liposuctie of suctie-lipectomie is een bekende ingreep die er uit bestaat om overtollig vet van het menselijk lichaam weg te nemen. Dat kan op de billen gebeuren, maar dus ook op de borsten. In het geval van ingrepen bij mannen kan er er eveneens overtollig weefsel weggenomen worden. Het resultaat is in de meeste gevallen ‘normale borsten', die overeenstemmen met de fysionomie van een man en niet met die van een vrouw.

In medische termen spreekt men over liposuctie bij mannen als over "gynecomastia". Het zou overdreven te stellen dat deze ingreep erg vaak wordt toegepast, maar anderzijds is het toepassen van liposuctie op mannelijke borsten toch ook geen echt zeldzame zaak.

Doorgaans duurt de ingreep niet meer dan een uur. Mogelijke neveneffecten zijn een tijdelijke opzwelling van de bortsen, een verhoogde gevoeligheid of juist een gebrek aan gevoel, gekneusde plekken, een brandend gevoel enzovoort. Meestal kan de patiënt al na enkele dagen aan het werk, liposuctie is in feite geen echt ingreep die heel diep gaat. De mannen in kwestie zullen dan ook vrijwel meteen weer aan het werk kunnen gaan.

Niettemin zijn aan liposuctie een aantal risico's verbonden. We denken daarbij bijvoorbeeld aan infectie, kwetsuren aan de huid, verrimpeleling, assymmetrie enzovoort. Wanneer weefsel wordt weggenomen, kunnen grote littekens overblijven en kan een bijkomende ingreep noodzakelijk zijn om nog eens extra weefsel weg te nemen.

Syndicatie