Ooglidoperatie of ooglidcorrectie: vermijd littekens

Ooglidoperatie of ooglidcorrectie: vermijd littekens

Kies bij uitvoering ooglidcorrectie voor juiste plastische chirurg

Een ooglidoperatie of ooglidcorrectie is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld geworden. Dat betekent dat vrijwel elke plastische chirurg in staat is om een dergelijke ingreep uit te voeren. Maar dat betekent daarom nog niet dat elke operatie geslaagd mag worden genoemd. Er is namelijk een groot verchil in kwaliteit wat plastische chirurgen betreft.

Die vertaalt zich op de eerste plaats wat betreft het aantal en de aard van de littekens die na een ooglidoperatie of ooglidcorrectie achterblijven. Een goede plastische chirurg zal vrijwel geen littekens achterlaten.

Veel hangt af van de plaats waar de incisie wordt gemaakt. Op de eerste plaats verkiezen sommige plastische chirurgen om extern te werken, terwijl anderen liever intern een incisie maken. Vaak wordt toch de voorkeur gegeven aan een externe incisie, meer bepaald in de plooi van het onderste ooglid. Het voordeel van deze ingreep is dat er onmiddellijke toegang wordt verkregen tot het vet dat moet worden verwijderd.

Bovendien situeert in het geval van een externe operatie in 98% van de gevallen het litteken zich in de plooi van het onderste ooglid, zodat ze voor de buitenwereld niet zichtbaar zal zijn. Dat is uiteraard achteraf niet onbelangrijk.

Hoe kan u een goede plastische chirurg van een minder goede onderscheiden? Op de eerste plaats zal de mond-aan-mond reclame een rol spelen. Die mond-aan-mond reclame kan tegenwoordig een forum op internet zijn. Stel de vraag naar ervaringen wat betreft ooglidoperaties of ooglidcorrecties bij de plastische chirurg in kwestie en er gaan zich ongetwijfeld mensen aanmelden die daar ervaringen mee hebben. Weerklinkt de kritiek te hard, dan is het zaak om elders te gaan kijken.

Syndicatie