Geslaagde haartransplantatie kan garant staan voor mooie haardos

Geslaagde haartransplantatie kan garant staan voor mooie haardos

Wat kan een haartransplantatie kosten?

Steeds meer mannen en vrouwen ondergaan een haartransplantatie. Het zijn nog steeds meer mannen dan vrouwen die voor zo'n ingreep komen aankloppen bij een plastische chirurg, om de simpele reden dat haaruitval meer voorkomt bij mannen dan bij vrouwen. Over het algemeen verloopt een haartransplantatie vrij vlot, met een vrij grote kans op succes.

Is de haartransplantatie geslaagd, dan zal de patiënt bijvoorbeeld al na 24 uur zijn haar opnieuw met shampoo mogen wassen. Dit geeft aan dat de slaagkansen bij een dergelijke ingreep vrij groot zijn. Bovendien kan ook het werkverlet tot een minimum worden beperkt. In de meeste gevallen mag de patiënt na een haartransplantatie al na enkele dagen opnieuw gaan werken.

De kansen dat er na een haartransplantatie blijvende neveneffecten gaan optreden, zijn relatief klein. Er is een klein risico dat er littekens gaan achterblijven, maar dit zal alleen gebeuren wanneer de behandelende plastische chirurg zijn vak niet goed verstaat. In zeldzame gevallen is er sprake van blijvende gevoelloosheid of van infecties.

Een geslaagde haartransplantatie kan garant staan voor mooie haardos, dit enkele maanden na het uitvoeren van de ingreep. Het haar moet uiteraard de kans krijgen om te herstellen van de haartransplantatie. Op een optimaal resultaat te verkrijgen, gaan verschillende sessies noodzakelijk zijn. Hoeveel sessies is afhankelijk van geval tot geval. Het aantal hangt bijvoorbeeld ook af van de dichtheid van haargroei die de aanvrager van de haartransplantatie wenst. Overleg voor de haartransplantatie alvast met uw plastisch chirurg wat precies uw wensen en verlangens zijn.

Op die manier kan ook worden voorkomen dat het kostenplaatje voor de haartransplantatie te hoog oploopt. Over de kostprijs van een haartransplantatie kan onmogelijk iets zinnigs worden gezegd, alles hangt af van geval tot geval. Hou er in ieder geval rekening mee dat het kostenplaatje behoorlijk kan oplopen. Een haartransplantatie is namelijk geen ingreep die op één, twee, drie wordt uitgevoerd.

Syndicatie