Behandeling met botox: goedkoop kan duurkoop blijken te zijn

Behandeling met botox: goedkoop kan duurkoop blijken te zijn

Ervaring speelt grote rol bij plastisch chirurgie, ook in geval van een botox-behandeling

De bedoeling van botox is om rimpels weg te werken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want niet elke behandeling met het product is succesvol. Veel hangt af van de kwaliteiten van de behandelende plastische chirurg. Een ervaren plastisch chirurg zal goed werken, een onervaren plastisch chirurg kan er een knoeiboeltje van maken. De vraag is uiteraard hoe het verschil tussen een goed en een minder goed plastisch chirurg kan worden gemaakt.

Op de eerste plaats is mond-aan-mond reclame nog altijd de beste reclame. Wie van plan is om iets aan zijn rimpels te laten doen, kan beter eerst in zijn omgeving eens rondvragen naar ervaringen met plastisch chirurgie. Kies steeds voor een plastisch chirurg die lovende commentaren oogst. Meestal zijn dat eerder discrete mensen, die in alle stilte goed werken. Bekende namen staan niet altijd garant voor kwaliteit.

Ver van huis is in geval van plastisch chirurgie niet noodzakelijk beter, ook niet wat een botox-behandeling betreft. We kennen persoonlijk mensen die een paar duizend kilometer hebben gereisd om zich te laten behandelen, maar die zich doodschamen. Wat is het probleem. Een botox-behandeling is meer dan gewoon maar even één of enkele inspuitingen geven. Een goed plastisch chirurg kan als een kunstenaar worden beschouwd, hij of zij zal werk maken van zijn ‘kunstwerk'. Het resultaat zal dan ook gezien mogen zijn.

Ideaal is natuurlijk wanneer enkele vriendinnen bereid zijn om als proefpersoon te fungeren en bij een bepaalde plastisch chirurg een behandeling ondergaan. Je kan vervolgens met eigen ogen het effect van de botox-behandeling beoordelen en vervolgens uitmaken of je klaar bent voor een gelijkaardige stap. Woorden wekken, voorbeelden strekken.

Dan is er het effect kostprijs. Heel wat vrouwen nemen het telefoonboek of werken een adressenlijst op internet af, op zoek naar de plastisch chirurg die de goedkoopste botox-behandeling in voorraad heeft. Zo werkt het uiteraard niet

Mag ik mij onbeperkt laten inspuiten met botox? Een goed plastisch chirurg weet wat hij doet, goedkoop kan duurkoop blijken te zijn bij een botox-behandeling. Ervaring speelt een grote rol bij plastisch chirurgie, ook (en a fortiori) in geval van een botox-behandeling. Het is in geval van zo'n ingreep niet de kwantiteit (lees: de prijs) maar wel de kwaliteit die telt.

Syndicatie