Losse huid kan één van de neveneffecten van liposuctie zijn

Losse huid kan één van de neveneffecten van liposuctie zijn

Hou in geval van liposuctie de symmetrie van uw lichaam in de gaten

We leven in een maatschappij die meer en meer wordt gekenmerkt door obesitas of zwaarlijvigheid. Dat heeft te maken met onze levensstijl - we leven meer ‘zittend' dan vroeger - maar ook met onze voeding. Fastfood heeft vanuit de Verenigde Staten de weg naar hier gevonden. Het gevolgen is dat er steeds meer mensen aanlopen met een Body Mass Index die veel te hoog is.

Afvallen is voor veel mensen dan ook een bezigheid geworden die aan het obsessionele grenst. Diëtisten hebben de handen vol, maar een dieet werpt niet altijd de gewenste vruchten af. In veel gevallen worden de kilo's wel kwijtgespeeld, maar komen die al even snel weer terug. Een gebrek aan lichaamsbeweging is daar vaak een oorzaak van. Joggen is weliswaar opnieuw heel populair, maar veel mensen komen nog nauwelijks buiten.

De kilo's moeten zodoende op een andere manier verdwijnen en dan wordt vaak aan liposuctie gedacht. Er bestaan twee wijzen waarop via liposuctie overtollig vet wordt verwijderd: er is de meer recente tumescent technologie, terwijl daarnaast ook de ultrasound-assisted lipoplastie nog steeds regelmatig wordt toegepast. Een doorsnee liposuctie vergt maar enkele uren, tumescent technologie kan iets langer duren.

Wat zijn de neveneffecten van liposuctie? Op korte termijn moeten we denken aan pijnlijke plekken, opzwellingen en kneuzingen, die echter over het algemeen snel zullen verdwijnen. In het geval van tumescent technologie kan er vloeistof uit de incisie wegvloeien, terwijl daarnaast bij ultrasound-assisted lipoplastie grotere incisies moeten aangelegd worden om de cannula (het buisje) aan te brengen.

Op langere termijn kan een losse huid kan één van de neveneffecten van liposuctie zijn. Hou daarnaast in geval van liposuctie de symmetrie van uw lichaam in de gaten, de kans bestaat namelijk dat op één plaats van het lichaam meer vet wordt weggezogen dan op een andere plaats. Op die manier kan inderdaad asymmetrie ontstaan.