Geen enkel medisch hulpstuk is zo intensief onderzocht als borstimplantaten

Geen enkel medisch hulpstuk is zo intensief onderzocht als borstimplantaten

Honderdduizenden patiënten zijn al onderzocht met betrekking tot de veiligheid van borstimplantaten

Rond borstimplantaten heeft steeds een zweem van onzekerheid gehangen. Veel mensen kunnen niet aannemen dat een lichaamsvreemd voorwerp in een lichaamsdeel kan worden aangebracht dat daar negatieve neveneffecten aan verbonden zouden zijn. Bedrijven als Allergan en Mentor moeten hun producten uitgebreid testen alvorens deze op de markt mogen worden gebracht.

Geen enkel medisch hulpstuk is zo intensief onderzocht als borstimplantaten, zo blijkt. Caroline Van Hove, woordvoerder van Allergan, merkt op dat dankzij dit onderzoek er kostbare medische kennis werd opgestoken. Haar bedrijf betaalt proefpersonen 20 dollar op jaarlijks een vragenlijst in te vullen. Bovendien krijgen ze nog eens 100 dollar extra voor om de drie jaar een onderzoek te ondergaan. Deze methode heeft duidelijk succes.

Honderdduizenden patiënten zijn al onderzocht met betrekking tot de veiligheid van borstimplantaten. Volgens Van Hove is 60% van de vrouwen bereid om mee te werken aan het onderzoek. De studies worden steeds efficiënter en dat is uiteraard in het voordeel van de patiënten. Die krijgen steeds meer zekerheid dat de ingreep aan hun borsten succesvol is verlopen.

Syndicatie