Haartransplatie kan vervelende neveneffecten hebben

Haartransplatie kan vervelende neveneffecten hebben

Opletten voor te zware inspanningen na het ondergaan van haartransplantatie

De plastische chirurgie heeft in de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt en ook haartransplantaties zijn schering en inslag geworden. Het is momenteel in de meeste gevallen mogelijk om via haartransplantatie opnieuw een mooie haardos te krijgen, hoewel blijvend succes uiteraard niet kan worden gegarandeerd. Naarmate de jaren verstrijken, zal haaruitval opnieuw onvermijdelijk worden. We kunnen inderdaad moeilijk op een perfecte manier ouder worden, ook al zouden we dat wel willen.

Opvallend is dat mannen meer hinder ondervinden van haaruitval dan vrouwen en dus ook vaker komen aankloppen voor een haartransplantatie. Eigenlijk is dat verschil niet meer dan logisch, want de testosteron-factor speelt een rol in het verhaal. Toch zijn er ook steeds meer vrouwen die hun haar zien uitdunnen en dus aan een haartransplantatie denken.

Uiteraard is een haartransplantatie geen makkelijke opgave, die van de behandelende plastische chirurg heel wat ervaring vraagt. Meestal zal de operatie in verschillende fases uitgevoerd worden, die meestal enkele uren duren. Van de patiënt wordt dus alleszins wat geduld vergt. Daar stopt het echter niet mee, want hij of zij moet ook rekening houden met de neveneffecten verbonden aan een haartransplantatie.

Die neveneffecten kunnen zeer divers zijn. Op de eerste plaats is hoofdpijn een logisch gevolg van een haartransplantatie, hoofdpijn die het gevolg is van het chirurgisch ingrijpen op de hoofdhuid. Andere vervelende neveneffecten kunnen huiduitslag, lichte bloedingen, gevoelloosheid, een zachte hoofdhuid enzovoort zijn. Bovendien is het mogelijk dat de hoofdhuid gaat opzwellen rond het voorhoofd en in de buurt van de ogen.

De meeste neveneffecten kunnen via medicatie opgevangen worden, zodat de patiënt al vrij snel terug aan het werk zal gaan. Wel wordt aanbevolen om geen grote inspanningen te leveren gedurende een periode van enkele weken. In de eerste periode na de haartransplantatie zal de hoofdhuid namelijk nog gevoelig blijven.

 

Syndicatie