Face lift kan vervelende neveneffecten hebben: alcohol moet vermeden worden

Face lift kan vervelende neveneffecten hebben: alcohol moet vermeden worden

Ook stoombaden en sauna's krijgen een negatief advies van de medische wetenschap

In de volksmond wordt meestal over een face lift gesproken, maar de officiële naam is rhydectomie.De bedoeling van de ingreep is om een verslapping van de huid goed te maken door het verwijderen bij middel van een chirurgische ingreep van overtollig weefsel, vet enzovoort. Een goede geslaagde face lift heeft tot gevolg dat de huid weer strakker komt te zitten en dat de spieren strakker gespannen staan. Daardoor ziet de persoon in kwestie er een stuk jonger uit (dat is toch alleszins de bedoeling).

Een face lift wordt meestal door vrouwen aangevraagd, maar toch zijn er steeds meer mannen die voor zo'n ingreep kiezen. Qua leeftijd zal er zelden een face lift gebeuren bij vrouwen (en eventueel mannen) die minder dan 40 jaar oud zijn. Uitzonderingen op deze regel zijn uiteraard steeds mogelijk.

Over de duur van de operatie valt niet zo veel zinnigs te zeggen, de duurtijd is afhankelijk van geval tot geval. In ieder geval zal de ingreep meestal meerdere uren duren. In de meeste gevallen zal de patiënt al vrij snel terug aan de slag kunnen gaan, er moet rekening worden gehouden met een periode van werkverlet van een tweetal weken. In sommige gevallen kan deze periode wat langer aanslepen, bijvoorbeeld wanneer zich tijdens de ingreep complicaties hebben voorgedaan.

Veel personen die een face lift hebben ondergaan, geven er de voorkeur aan om een tijdje uit het openbaar leven te verdwijnen. Ze gaan bijvoorbeeld een tijdje op vakantie, dit in afwachting dat de littekens van de operatie zijn geheeld. Daarna is het uitkijken naar de reactie van de omgeving. Deze reageert meestal verbaasd, wanneer ze tenminste niet bij voorbaat op de hoogte was gebracht van het feit dat de vrouw/man in kwestie een face lift zou ondergaan.

Iemand die pas een face lift heeft ondergaan zal van haar (of zijn) dokter nog een lijstje meekrijgen met dingen die beter wel en die beter niet gebeuren. Daar zijn soms zaken bij die op het eerste gezicht verbazen, zoals het advies om beter geen alcholol te drinken. Het drinken van (veel) bier, wijn of sterke dranken heeft namelijk een slechte invloed op de huid.

Verder zal het logisch zijn dat hete baden, sauna's enzovoort beter vermeden kunnen worden. Het in aanraking komen met warm water doet de huid opnieuw verslappen, waardoor de gevolgen van de face lift ongedaan worden gemaakt. Wassen met koud water wordt alleszins de eerste dagen na het ondergaan van een face lift warm aanbevolen.

Syndicatie