Plastische chirurgie: verwijderen van littekens biedt veel mogelijkheden

Plastische chirurgie: verwijderen van littekens biedt veel mogelijkheden

Zowel oude als nieuwe littekens kunnen verdwijnen

Het ondergaan van plastische chirurgie heeft als nadeel dat er in de huid moet worden gesneden, wat littekens kan achterlaten. Een goede plastische chirurg zal die littekens op een vakkundige manier verwijderen, of de ingreep zo verrichten dat er zo weinig mogelijk littekens achterblijven. Het omgaan met littekens is één van de factoren waaraan een goede plastische chirurg van een minder goede kan worden onderscheiden.

Precies daarom is het zo belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgesprongen met de keuze van een plastische chirurg. Niemand blijft graag zitten met littekens na het ondergaan van een ingreep. Een goede chirurg zal zijn patiënten al voor de ingreep vertellen op welke manier hij littekens zal proberen te voorkomen.

Maar niet alleen littekens van nieuwe plastische ingrepen kunnen worden gecorrigeerd of voorkomen, ook oude littekens zijn voor correctie vatbaar. De technologie heeft inmiddels heel wat vooruitgang geboekt, er zijn nu zaken mogelijk die dat vroeger niet waren.

Via een gesprek met de plastische chirurg kan worden overwogen wat mogelijk is en wat niet. Littekens van vroegere operaties of van ongevallen zijn in veel gevallen perfect verwijderbaar, meestal zelfs via en eenvoudige ingreep. Het hoeft niet altijd het geval te zijn, maar in sommige gevallen kunnen littekens de dragers er van enorm irriteren. Een chirurgische ingreep is in dat geval de meest logische oplossing.

Syndicatie