Voor welke belangrijke manier voor liposuctie moet ik kiezen?

Voor welke belangrijke manier voor liposuctie moet ik kiezen?

Bij tumescent technologie wordt meer vet en minder bloed weggenomen

Liposuctie komt neer op het wegnemen van vet door middel van een buisje en een vacuum toestel. Het betreft vet dat niet door een dieet of door lichaamsbeweging kan worden verwijderd. Er zijn twee belangrijke manieren waarop liposuctie kan worden toegepast. Er is de tumescent technologie, terwijl daarnaast ook de ultrasound-assisted lipoplastie wordt toegepast. In vaktermen wordt in verband met liposuctie ook wel eens van liposculpture gesproken.

De vaak voorkomendste plaatsen waar liposuctie wordt toegepast, zijn bekend. Het betreft de kin, de kaak, de hals, de armen, de borstkas, het bovenlichaam, de heupen, de billen, de knieën, de enkels enzovoort. In principe is liposuctie een operatie die weinig tijd vergt, meestal is er sprake van één of twee uur. De ultrasound-assisted lipoplastie is een ingreep die wat meer tijd vergt.

Wat is het verschil tussen beide technieken? Bij de ultrasound-assisted lipoplastie wordt er een sneetje aangebracht, waarlangs het overtollige vet bij wijze van spreken wordt weggezogen. Het nadeel van deze vorm van liposuctie is dat er naast vet ook bloed wordt weggezogen.

Bij de tumescent technologie, die meer recent werd ontwikkeld, is dat in veel mindere mate het geval. Er gaat minder bloed mee, zodat er daarna ook minder neveneffecten zijn in die vorm van bloedstortingen of blauwe plekken. De plastische chirurg zal een zoutachtige oplossing inspuiten, waarna er plaatselijke verdoving wordt toegepast.

Voor welke belangrijke manier voor liposuctie moet ik kiezen?, is een veelgestelde vraag. De keuze zal afhankelijk zijn van geval tot geval, maar uiteindelijk zal de plastische chirurg zelf de knoop moeten doorhakken. Kies daarom steeds voor een plastische chirurg die ervaring heeft met beide vormen van liposuctie. De ingreep moet trouwens niet steeds in één keer gebeuren, liposuctie kan in verschillende sessies plaatsvinden. Of er van technologie moet worden gewisseld, is opnieuw afhankelijk van het advies van uw plastisch chirurg.

Syndicatie