Kansen op succes bij haartransplantatie niet gegarandeerd

Kansen op succes bij haartransplantatie niet gegarandeerd

Zowel mannen als vrouwen kloppen bij plastische chirurgie aan voor haartransplantaties

Verschillende factoren dragen er toe bij dat veel mensen naarmate ze verouderen hun haar zien uitvallen. De erfelijkheidsfactor speelt hoe dan ook een rol in het verhaal, sommige mensen behouden hun haar beter dan anderen. In het geval van mannen kan het testosterongehalte een rol spelen in het verhaal, zonder dat echt duidelijk is in welke mate testosteron betrokken is bij de haargroei.

Zowel mannen als vrouwen kloppen steeds vaker bij de plastische chirurgie aan voor haartransplantaties, in de hoop zo het uitgevallen haar te kunnen laten vervangen. De kansen op succes bij een haartransplantatie zijn echter niet gegarandeerd, hoewel het succes van de ingreep vaak wel degelijk aanwezig is. De achterliggende reden om voor haartransplantatie te kiezen, is vaak een verbetering van de levenskwaliteit. Voor heel wat mannen (maar ook vrouwen) is haarverlies een bron van kopzorgen.

In die zin kan een haartransplantatie hen gelukkiger stemmen, want kaalheid is vaak een bron van frustratie. Maar hoe gebeurt haartransplantatie in de praktijk? Uiteraard komt het er op aan om de haardos in de mate van het mogelijke te herstellen. Concreet wordt er bij een haartransplantatie haar van de achterkant of van de zijkanten van het hoofd verwijderd en bovenop de schedel aangebracht. Dat gebeurt uiteraard in die zones van de schedel waar de haaruitval werd vastgesteld.

Zoals we al zeiden, kan succes bij een haartransplantatie niet altijd gegarandeerd worden. De technologie wordt echter steeds verfijnder, met een duidelijke toename van de kansen op succes. Die kansen op succes bij een haartransplantatie zijn onder andere afhankelijk van de mate waarin de plastische chirurg in kwestie ervaring heeft met haartransplantaties. In sommige gevallen zal de ingreep echter mislukken, zonder dat vaak niet echt duidelijk is waarom.

Concreet verloopt een haartransplantatie in fases. Per sessie zal een deel van het probleem weggewerkt worden (als we deze uitdrukking mogen gebruiken). Een haartransplantatie kan ongeveer vier tot zes uur duren, naargelang van wat er per sessie gepland staat. In gevallen van ernstige kaalheid zal een haartransplantatie meerdere sessies vergen om aanvaardbare resultaten te bereiken.

Syndicatie