Waarom kiezen mannen voor plastische chirurgie?

Waarom kiezen mannen voor plastische chirurgie?

IJdelheid speelt vanzelfsprekend een rol, maar ook andere factoren werken drempelverlagend voor plastische chirurgie

In de afgelopen jaren heeft een ware explosie plaatsgevonden van mannen die beroep deden op een plastische chirurg om dingen aan hun lichaam te laten verbeteren. De bekendste klinieken van plastische chirurgen zijn bovendien van overal in de wereld patiënten binnenlopen. Het is dus niet zo dat het plotselinge succes van plastische chirurgie alleen een westers fenomeen is.

Bovendien stellen we ook een verlaging van de inkomensdrempel vast. In het verleden waren het vaak superrijke mannen die beslisten iets aan hun lichaam te laten doen, maar ook daar is verandering in gekomen. Met het betaalbaar worden van plastische chirurgie hebben ook de lagere inkomensklassen hun weg naar de plastische chirurg gevonden. Het ziet er bovendien naar uit dat die weg druk begaan zal blijven, ook door mannen.

Waarom kiezen mannen voor plastische chirurgie?, is een veelgestelde vraag. De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. IJdelheid speelt vanzelfsprekend een rol, maar ook andere factoren werken drempelverlagend voor plastische chirurgie. Sommige mannen kiezen bewust voor een ingreep door een plastische chirurg om een stap vooruit te kunnen zetten in hun carrière.

Elliot W. Jacobs, een bekende New Yorkse plastische chirurg, stelt vast dat in de Verenigde Staten de arbeidsmarkt een grondige wijziging heeft ondergaan. De grote crisis van het eerste decennium heeft een heel andere inhoud gegeven aan het begrip ‘werk' in de VS. De jobs lagen vroeger op de Amerikaanse arbeidsmarkt bij wijze van spreken voor het grijpen. Wie werd ontslagen, ging tijdelijk op een lager niveau werken en maakte promotie zodra de kans zich daarvoor aanbod.

De crisis heeft echter alles anders gemaakt. Ook hoogopgeleide mannen verliezen hun job en hebben vaak alle moeite van de wereld om opnieuw aan de slag te raken. Tegen die achtergrond wordt vaak een beroep gedaan op een plastische chirurg, kwestie van bij een sollicitatiegesprek zo goed mogelijk voor de dag te komen. Op die manier heeft de plastische chirurgie een volledig nieuwe markt aangeboord. We maken ons sterk dat deze trend zich ook in Europa gaat doorzetten.

Syndicatie