Plastische chirurgie: hoe worden littekens op vrouwenborsten behandeld?

Plastische chirurgie: hoe worden littekens op vrouwenborsten behandeld?

Verschillende technieken zijn mogelijk: Z-plastie, het aanbrengen van stukjes huid of weefsel (flap surgery in het laatste geval), behandeling van de huid met een laser, dermabrasie (het afschaven van de huid) enzovoort.

Bij de behandeling van littekens op een vrouwenborst zijn verschillende technieken mogelijk: Z-plastie, het aanbrengen van stukjes huid of weefsel (flap surgery in het laatste geval), behandeling van de huid met een laser, dermabrasie (het afschaven van de huid) enzovoort. Het is aan uw plastische chirurg om uit te maken welke vorm van behandeling in uw geval aangewezen lijkt.

Veel zal uiteraard afhangen van de wijze waarop het litteken is ontstaan. Zo'n litteken kan het gevolg zijn van een ongeval, van een ziekte, van het verwijderen van een borst als gevolg van kanker (masectomie of mammectomie) enzovoort. Dergelijke ingrepen voor de behandeling van borsten liggen voor vrouwen meestal zeer gevoelig, want de doorsnee vrouw is maar wat fier op haar borsten.

Daarom kan het niet onverstandig zijn om eerst via internet overleg te plegen met vrouwen die een soortgelijke ingreep al hebben ondergaan. Dat kan bijvoorbeeld via de talrijke forums waarop gediscussieerd wordt over de behandeling van littekens op vrouwenborsten. Lotgenoten zullen u daar met veel genoegen wijzen op zaken waar u zeker rekening mee moet houden. Een voorbeeld van zo'n forum is het Plastic Surgery Forum.

Over het algemeen verloopt de chirurgische de behandeling van littekens op een vrouwenborst vrij vlot, een doorsnee operatie duurt één tot drie uur. Daarna mag u zich wel aan een aantal vervelende neveneffecten verwachten, waarbij we bijvoorbeeld denken aan opgezwollen en/of gekneusde borsten, aan rode vlekken op de behandelde delen enzovoort. Deze neveneffecten zullen echter na verloop van tijd verdwijnen.

De hechtingen mogen meestal na een paar dagen worden verwijderd. Na die verwijdering worden de littekens duidelijk. Die zullen na verloop van tijd gaan vervagen, hoewel ze waarschijnlijk niet helemaal gaan verdwijnen. Voor een maximale genezing is het belangrijk dat de voorschriften van de dokter op de voet worden gevolgd. Over het algemeen kan na de behandeling van littekens op een vrouwenborst het werk en de gewone dagdagelijkse bezigheden vrij snel worden hervat.

De behandeling kan in zeldzame gevallen leiden tot infecties, bloedingen en tot littekens die veel groter dan gewenst zijn. In al deze gevallen is een extra ingrijpen noodzakelijk. De uiteindelijke resultaten van de ingreep zullen pas na minstens een volledig jaar duidelijk zijn. Eigenlijk zijn alle littekens permanent, maar de moderne technologie is in staat om die optimaal te maskeren. Uiteindelijk zal er niet zo veel meer van te zien zijn. Belangrijk is hoe het lichaam uiteindelijk reageert op de behandeling.

Syndicatie