Moet er nog botox zijn? Beloftes worden niet altijd ingelost

Moet er nog botox zijn? Beloftes worden niet altijd ingelost

Botox blijft razend populair bij patiënten van plastische chirurgen

Het is een tijdje wat stiller geworden rond botox, maar het poeder is helemaal terug van weggeweest. Soms neemt de heisa rond botox zelfs hallucinante proporties aan. Twee onderwerpen duiken regelmatig op: de kostprijs van het product en de concentratie waarmee het mag worden ingespoten.

Over de kostprijs van botox is al heel wat te doen geweest. Sommige plastische chirurgen bieden botox aan sterk gereduceerde prijzen aan, wat bij de patiënten vragen doet rijzen over de zuiverheid van het product. In feite speelt hier gewoonweg de wet van de grote getallen. Wie in het groot een flinke hoeveelheid botox aankoopt, krijgt een prijsreductie en kan die vervolgens doorrekeken. Dat verklaart waarom sommige plastische chirurgen de behandeling goedkoper kunnen aanbieden.

Toch kan het totale kostenplaatje voor een botox-behandeling hoog oplopen. Eigenlijk is alles afhankelijk van de regio waar de behandeling plaats vindt. Het is inderdaad zo dat sommige plastische chirurgen goedkoper werken dan anderen. Uiteraard is er een verband met de vaste kosten die deze plastische chirurgen moeten verrekenen. In sommige regio's - Nederland bijvoorbeeld - mag er reclame worden gemaakt voor een behandeling met botox. Reclame doet de kostprijs voor een behandeling meteen fors stijgen. Het kan dus geen kwaad om even op internet rond te kijken naar wie de goedkoopste behandeling kan aanbieden.

Stelt zich nog de vraag of de beloftes al dan niet ingelost worden. Met deze vraag hangt het probleem van de concentratie van de oplossing samen. Het probleem van de concentratie is niet zo maar op één, twee, drie op te lossen. Botox wordt door plastische chirurgen steeds aangelengd met vloeistof en iedere plastische chirurg heeft zijn favoriete samenstelling.

Eén en ander hangt samen met het totaalplaatje dat iemand wil bekomen. Bij plastische chirurgen die hun werk goed doen, zal er geval per geval worden gekeken welke verhouding vloeistof/botox de beste kwaliteit van behandeling oplevert. Andere plastische chirurgen nemen het niet zo nauw en handelen maar een beetje op de bonnefooi. Uiteraard zal het prijskaartje verband houden met de prestaties die door de plastische chirurg geleverd werden. Wie kwaliteit wenst, zal daar hoe dan ook een prijs voor betalen.

Syndicatie