Hoe wordt een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) behandeld?

Hoe wordt een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) behandeld?

Sommige psychiaters of psychologen zijn gespecialiseerd in het behandelen van een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD)

Bij een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) zal allereerst worden gekeken of er symptomen zijn die op een fysieke aandoening wijzen. Zijn die er niet, dan zal er sprake zijn van een psychosomatische aandoening. In dat geval zal de behandeling zich waarschijnlijk op twee vlakken afspelen, meer bepaald via de combinatie van geneesmiddelen met een of andere vorm van therapie.

Hoe wordt een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) concreet behandeld? Er zijn heel wat geneesmiddelen die kunnen worden ingezet voor de bestrijding van angstgevoelens. Met name benzodiazepines kunnen het dagelijks functioneren van mensen met angstgevoelens helpen verbeteren. Die benzodiazepines zijn in de praktijk nogal eens bekend onder de merknaam tranquilizers.

Deze geneesmiddelen zijn vooral bestemd voor een behandeling op langere termijn. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor een therapeutische behandeling. Sommige psychiaters of psychologen zijn gespecialiseerd in het therapeutisch behandelen van een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD). Op dat vlak komen verschillende therapieën in aanmerking, echter steeds met als objectief om op een meer realistische manier naar problemen te kijken. Ook relaxatietechnieken als diep ademen of biofeedback kunnen helpen om angstgevoelens onder controle te krijgen.

Syndicatie