Wat veroorzaakt een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD)?

Wat veroorzaakt een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD)?

Juiste oorzaak van angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) is niet bekend

Steeds meer mensen worden geconfronteerd met een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) en dat is niet bepaald een aangename ervaring. Vaak gaat die namelijk gepaard met andere aandoeningen zoals paniekaanvallen, een obsessief-compulsieve storing, fobiën, depressie, verslaving aan alcohol en drugs enzovoort. De aandoening kan zodoende beter worden voorkomen, maar de vraag is of dat mogelijk is.

Wat veroorzaakt een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD)?, zo zal een volgende vraag weerklinken. Waarschijnlijk is er niet één enkele oorzaak, maar is er sprake van een combinatie van factoren. Meer wetenschappelijk onderzoek is alleszins noodzakelijk om hieromtrent uitsluitsel te geven. We weten namelijk ook nog niet zeker of alle mogelijke factoren al bekend zijn.

Juiste oorzaak van angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) is niet bekend, maar waarschijnlijk speelt alleszins erfelijkheid een rol. Daarnaast zijn ook hersenchemie en omgevingsgebonden stress waarschijnlijk factoren die de storing mee kunnen veroorzaken. Het is echter nog allesbehalve duidelijk welke van deze factoren het zwaarst zal doorwegen, verder onderzoek is noodzakelijk om dit te onderzoeken. 

Syndicatie