Zijn er neveneffecten verbonden aan behandeling angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD)?

Zijn er neveneffecten verbonden aan behandeling angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD)?

Opletten voor afkickverschijnselen met sommige angstbestrijdende geneesmiddelen in geval van angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD)

Een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) wordt meestal gecombineerd bestreden. De symptomen van de aandoening worden aangepakt door medicatie, voor een oplossing op lange termijn wordt beroep gedaan op gespecialiseerde therapie. De bestrijding gebeurt met wisselend succes, in sommige gevallen worden echter spectaculaire resultaten gerealiseerd.

Zijn er neveneffecten verbonden aan een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD)?, is een veelgestelde vraag. In geval van therapie zal een ervaren therapeut weten wat hij of zij doet, wat het luik therapie betreft hoeft dus voor vervelende neveneffecten nauwelijks worden gevreesd. Een goede therapeut zal zijn patiënt met zachte hand weer in juiste richting leiden.

Het is echter opletten voor afkickverschijnselen met sommige angstbestrijdende geneesmiddelen in geval van angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD). Het betreft meer bepaald medicijnen van de oudere generaties die nevenverschijnselen met zich mee kunnen brengen. Die verschillen echter van medicijn en van persoon, zodat er in dit geval geen algemene regel kan worden meegegeven.

Syndicatie