Kan angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) andere aandoeningen veroorzaken?

Kan angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) andere aandoeningen veroorzaken?

Mensen met een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) zijn vaak depressief of verslaafd aan alcohol en drugs

Een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) is allesbehalve een pretje, het levenspatroon met iemand van deze aandoening kan grondig worden verstoord. De kleine dingen van alle dagen kunnen grote bedreigingen inhouden, met alle gevolgen van dien. Wie continu met angstgevoelens rondloopt, zal de kwaliteit van zijn leven drastisch zien dalen. Daarom is het belangrijk dat er tijdig wordt ingegrepen wanneer iemand overdreven angstig reageert.

Kan angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) andere aandoeningen veroorzaken? Het antwoord op deze vraag is een onomwonden ‘ja’. Angst kan bijvoorbeeld paniekaanvallen veroorzaken, maar bijvoorbeeld ook een obsessief-compulsieve stoornis. Logischerwijs is het ook het opduiken van fobieën een concreet gevaar. Uiteindelijk kan dit alles leiden tot een depressie. Maar ook het gevaar van verslavingen loert om de hoek.

Mensen met een angststoornis of Generalized Anxiety Disorder (GAD) zijn bijvoorbeeld vaak depressief of verslaafd aan alcohol en drugs. Dat heeft te maken met een drang om te vluchten, bijvoorbeeld in roesmiddelen. Ook een verslaving van geneesmiddelen, bijvoorbeeld anxiotica, behoort tot de mogelijkheden. Het zal daarom duidelijk zijn dat het belangrijk is om de symptomen van GAD goed in de gaten te houden. 

Syndicatie