Video gamers die te lang spelen lopen verhoogd risico op depressie en/of angstaanvallen

Video gamers die te lang spelen lopen verhoogd risico op depressie en/of angstaanvallen

Ongeveer 10% van de kinderen zijn ‘pathologische’ gamers

 Ongeveer 10% van de kinderen zijn ‘pathologische’ gamers, wat wil zeggen dat ze bij wijze van spreken verslaafd zijn aan gamen. Ze spelen met andere woorden veel te vaak en veel te lang games of spelletjes. Deze bezigheid lijkt niet zonder risico te zijn. Video gamers die te lang spelen lopen verhoogd risico op een depressie en/of angstaanvallen.

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd in Singapore. Buiten een verhoogd risico op een depressie en/of angstaanvallen presteren fervente gamers vaak minder goed op school. Daarnaast blijft natuurlijk ook het risico op sociale isolatie laten aanwezig. Wie urenlang gamet, zal namelijk zijn sociale leven verwaarlozen met alle gevolgen van dien. Vraag is natuurlijk wat onder ‘pathologische’ gamers moet worden verstaan.

Het onderzoek spreekt over ‘pathologische’ gamers wanneer deze gemiddeld 31 uren per week gamen. Het onderzoek, waarvan de resultaten in het magazine Pediatrics verschenen, toonde eveneens aan dat 83% van de 3.034 deelnemende kinderen minstens af en toe video games speelde.

Het gedrag van gamers wordt echter ‘pathologisch’, met een verhoogd risico op een depressie en/of angstaanvallen, wanneer gamen het leiden van een normaal leven bemoeilijkt of zelfs onmogelijk maakt. De resultaten van het onderzoek kunnen vermoedelijk ook geëxtrapoleerd worden naar West-Europa en naar andere delen van de wereld.

Syndicatie