Enkele glazen wijn kunnen het sexleven kruiden

Enkele glazen wijn kunnen het sexleven kruiden

Vrouwen die regelmatig wijn drinken, willen vaker sex hebben

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van maken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt.

Enkele glazen wijn kunnen het sexleven kruiden, zo bleek uit een Italiaanse studie. Eén of twee glazen wijn bij het eten is dus niet alleen goed voor het hart, maar ook voor het sexueel genot. Daarbij blijkt een belangrijke rol te zijn weggelegd voor de polyfenolen die in wijn aanwezig zijn. Welke functie deze stoffen vervullen, is nog niet helemaal duidelijk. Vast staat wel dat ze een invloed hebben op het libido.

Vrouwen die regelmatig wijn drinken, willen namelijk vaker sex hebben en dat zou aan die polyfenolen te danken zijn. Ze helpen namelijk de bloedstroom in het onderlijf te bevorderen, waardoor ze de zin in sexuele contacten zouden bevorderen. De Italianen kwamen alvast tot de conclusie dat vrouwen die regelmatig wijn dronken meer zin hadden in een beurt dan vrouwen die geen wijn dronken.

Syndicatie