Sex bij senioren: einde carrière en kinderen weg brengen relatie in nieuwe fase

Sex bij senioren: einde carrière en kinderen weg brengen relatie in nieuwe fase

Nieuwe kansen om iemand te ontmoeten voor alleenstaande bejaarden

Het einde van de carrière(s) en het weg zijn van de kinderen brengen een nieuwe periode in de samenleefrelatie. Wat doe je als je na een leven lang werken plotseling weer dag in dag uit samen bent, en weer op elkaar bent aangewezen? Hoe blijf je origineel en ‘verschillig' tegenover elkaar? Hoe blijf je betrokken zonder bemoeienis?

Alle verschillen zijn duidelijk geworden. We kennen de permanente en de onoplosbare problemen. Ook de seksualiteit verandert. Partners die nu kort bij elkaar leven, moeten leren afstand nemen om samen te kunnen blijven door een goede terreinverdeling, het origineel blijven voor elkaar en het vermijden van vicieuze cirkels. Echt spreken, gevoelens mededelen en medeleven, en ook overleg blijven noodzakelijk. De omgang met kinderen en kleinkinderen is een nieuwe uitdaging. Dit kan leiden tot een diepe duurzame betrokkenheid, waarbij ‘lief zijn' kan helpen.

Voor alleenstaande vijftigplussers, die een nieuwe levenspartner zoeken, is het zowel in de werk en privé situatie, moeilijker iemand te ontmoeten. Het internet, contactadvertenties en relatiebemiddelings bureaus bieden dan mogelijkheden. In de praktijk blijkt het niet makkelijk om langs deze weg iemand te vinden. Door irreële verwachtingen, eisen en weinig zicht op criteria die echt van belang zijn om van een relatie een succes te maken, lopen veel mensen tegen teleurstellingen op.

Het boek ‘Seks en intimiteit' na je 50ste ‘ vertelt het verhaal van een aantal 50+-ers, doorspekt met informatie over seks en tips van de auteur.
We zijn seksuele wezens , van aan de geboorte tot aan de dood. Elke levensfase heeft typische kenmerken, ook op seksueel vlak. Maar het is niet omdat je te oud bent om je voort te planten of minder jong en strak bent dat je geen lekkere seks en/of prettige intimiteit meer wil of hebt.

Het is niet het zoveelste zo-moet-het boek over seks maar een zo-kan-het-zijn document, met de bedoeling de seksueel actieve 50+-er een forum te geven, wég uit de taboesfeer. Dit boek is een handleiding bij deze zoektocht. Hoe valkuilen te omzeilen, te weten wat je werkelijk wilt en hoe je dat bereikt. Communicatie = intimiteit = de sleutel.

Seks on the Rocks is een andere boek dat gaat over seks. Seks in de breedste zin van het woord en voor mensen die geen twintig meer zijn. Mensen die hun relatie een nieuwe impuls willen geven of op latere leeftijd een nieuwe relatie aangaan.
Met het boek worden taboes doorbroken op een luchtige en humorvolle manier. Seks on the Rocks bevat geen onvertogen woord, maar wel alles wordt gezegd. Het boek biedt inspiratie, geeft mogelijke oplossingen, laat specialisten aan het woord, behandelt problemen en geeft veel verhalen ‘uit de praktijk'. Dit alles met het idee: seks moet niet, maar als je het wel wilt, maak dan je relatie weer spannend!