Lavendel helpt ontspannen, bestrijdt angst en kan zo ingezet worden tegen depressie

 

Lavendel helpt ontspannen, bestrijdt angst en kan zo ingezet worden tegen depressie 

Welke kruiden, multivitamines en voedingssupplementen zijn behulpzaam bij depressies? (3)

Eén van de kruiden, multivitamines of voedingssupplementen die behulpzaam zijn bij depressies, is lavendel. Dat is geen nieuw gegeven, want het medisch gebruik van deze plant is al eeuwen oud. Bovendien wordt lavendel in grote delen van de wereld gebruikt in de strijd tegen wat met een algemene medische term als depressies kan worden omschreven.

Lavendel helpt ontspannen, bestrijdt angst en kan zo inderdaad ingezet worden tegen depressie. Het is echter gevaarlijk om een depressie aan te pakken alleen met extracten van deze klant. Vraag steeds advies van een dokter, want uiteindelijk is een depressie een gemoedssituatie die niet vrij is van enig gevaar. Sommige mensen worden met zeer diepe depressies geconfronteerd.

Lavendel kan op verschillende manieren worden gebruikt, onder andere in de vorm van aromatherapie. Van de geur van de plant gaat een rustgevend karakter uit. Daarnaast zijn onder andere ook olies en thee op basis van lavendel frequent in de handel verkrijgbaar. Zoals ook voor andere alternatieve geneeswijzen geldt ook voor lavendel dat rond deze plant nog heel wat studie werk moet gebeuren.

Syndicatie