Een stevige dosis sex biedt tal van voordelen

Een stevige dosis sex biedt tal van voordelen

Een actief liefdesleven heeft nog niemand kwaad gedaan

Hoe belangrijk is sex in ons leven? Veel belangrijker dan we in eerste (en ook in tweede) instantie willen toegeven. Maar we mogen niet de fout maken om ons tot het sexuele aspect van een relatie alleen te beperken. Het emotionele aspect speelt namelijk ook een belangrijke rol, waarbij we dit aspect pas zullen missen wanneer het niet meer is. Vraag maar aan mensen die gescheiden zijn of bij wie het scheidingsproces nog niet is afgelopen. Ze zullen het emotionele misschien nog meer missen dan het sexuele.

Maar uiteraard willen we de rol van sexuele niet wegcijferen, de meesten onder ons kunnen er gewoonweg niet zonder. Daarbij speelt ook dat sex, of we het graag horen of niet, een gezonde lichaamsactiviteit is. Volgens een studie verschenen in de American Journal of Cardiology lopen mannen die minstens tweemaal per week sex hebben een kleiner risico op hart- en vaataandoeningen dan mannen die minder vaak sex hebben.

Bij de studie werd gebruikgemaakt van de gegevens van 1.165 mannen die gedurende een periode van 16 jaar werden gevolgd in het kader van een Massachusetts Male Aging Study. De onderzoekers, epidemiologen aan het New England Research Institutes, kwamen tot de conclusie dat in geval van minder dan twee keer per week sex de risico’s op een cardiovascular disease (CVD) met meer dan 50% stegen.

Susan Hall, onderzoeker aan New England Research Institutes, kwam tot de conclusive dat sex inderdaad goed is voor onze tikker, iets wat zowel voor mannen als voor vrouwen geldt. Volgens Hall kunnen een aantal factoren daarbij spelen, waarbij nog niet duidelijk wat het zwaarst doorweegt.

Het is volgens haar niet uitgesloten dat uiteindelijk toch het emotionele aspect een belangrijke rol speelt. Wie regelmatig sex heeft, voelt zich meestal geborgen in relatie. Het gevolg daarvan zal minder stress zijn en dus uiteindelijk een meer gelukkig leven. Of hoe sex inderdaad tot een hogere vorm van geluk kan leiden!

Syndicatie