Het is zaak om symptomen van gonorroe of druiper zo snel mogelijk te ontdekken

Het is zaak om symptomen van gonorroe of druiper zo snel mogelijk te ontdekken

Bedrijven zijn weinig happig om nieuwe antibiotica te ontwikkelen

Gonorroe of een druiper is een SOA of sexueel overdraagbare aandoening die opnieuw in opmars is. Ze kan worden overgedragen door geslachtsverkeer, op de eerste plaats natuurlijk door vaginale penetratie. Minder bekend is echter de aandoening ook een gevolg kan zijn van orale seks. 

Bij mannen wordt gonorroe of een druiper geconstateerd door het opduiken van een soort pus dat bij wijze van spreken uit de penis ‘drupt’. Het opduiken van dit pus gaat gepaard met een branderig gevoel bij het plassen. Na besmetting kunnen de symtomen vrij snel opduiken, het kan een kwestie van dagen zijn tot hooguit enkele weken.

Minder dan de helft van de gevallen van gonorroe of druiper wordt snel ontdekt, vooral bij vrouwen is het vaak een probleem om de symptomen te herkennen. In veel gevallen is er sprake van een stinkende afscheiding uit de vagina, die eveneens gepaard gaat met een branderig gevoel bij het plassen. In sommige gevallen zijn die symptomen echter niet of nauwelijks herkenbaar, zodat de aandoening als dusdanig niet wordt herkend.

Het is zaak om symptomen van gonorroe of druiper zo snel mogelijk te ontdekken, kwestie van zo snel mogelijk met behandeling te beginnen. Wanneer er enig vermoeden bestaat van deze aandoening, kan een urinetest uiteindelijk de doorslag geven. Zonder behandeling kan de aandoening zich verder in het lichaam ontwikkelen.

Gonorroe of druiper wordt met antibiotica bestreden, maar hier stelt zich een duidelijk probleem. Bedrijven zijn namelijk weinig happig om nieuwe antibiotica te ontwikkelen, dit wegens de geringe winsten die met dit medicijn te realiseren zijn. Probleem is dat de aandoening resistent is geworden tegen de huidige vormen van antibiotica die gebruikt worden.

Syndicatie