Kunnen mannen en vrouw sex hebben en toch vrienden blijven?

Kunnen mannen en vrouw sex hebben en toch vrienden blijven?

De wetenschap zegt dat dit inderdaad kan

Kunnen mannen en vrouw sex hebben en toch vrienden blijven? Het thema is in films al regelmatig aan bod gekomen, onder andere in When Harry met Sally. De conclusie luidt dat dit niet kan. De bekende Ierse auteur James Joyce verklaarde anderzijds dat vriendschap tussen man en vrouw niet mogelijk is omdat sex moet. Anderzijds zou liefde tussen (heterosexuele) mannen niet mogelijk zijn omdat sex niet mag.

De wetenschap zegt nochtans dat het wel kan, sex hebben en toch vrienden blijven. In een studie uitgevoerd door de University of South Alabama  blijkt dat één van de belangrijkste redenen voor een vrouw om met een man naar bed te gaan, is dat ze al bevriend is met de man in kwestie. Maar wat niet mag, is dat de man begint op te scheppen over zijn recente veroveringen. Vrouwen haken af wanneer ze in de gaten te krijgen dat hun mannelijke vriend playboyallures dreigt aan te nemen.

Over ons sexleven bestaan inderdaad nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder van al te veel kennis blijk te geven. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt. Zoals bovenstaande dus.

Syndicatie